Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Ciorba de burta

Vineri, 18 Ianuarie 2008
Ciorba de burta – reteta ciorbei de burta


Ciorba de burtaCiorba de burta este unul din felurile de mancare la care noi romanii ne entuziasmam urgent. Stiu ca sunt si multe persoane cand doar la auzirea acestui termen stramba din nas sa vada o lume intreaga ca mancarea unei ciorbe din stomac de vita este mult prea grosolana pentru o persoana asa de “delicata”.

Nu vreau neaparat sa comentez, pentru ca sunt constient ca exista si persoane nefitzoase, dar care pur si simplu nu agreaza gustul. Si cum gusturile nu se discuta, am sa trec direct la publicarea acestei retete. Publicam reteta ciorbei de burta pentru cei si cele pentru care ciorba de burta reprezinta o delicatesa, eventual si o amintire ramasa in mugurii gustativi de acasa, de la mama.

Din pacate recunosc ca mama mea nu a gatit asa ceva cand eram mic, si prima data am dat peste ceea ce a devenit mai tarziu una din ciorbele mele favorite intr-unul din restaurantele din Sinaia. Parca era Cabana Schiorilor (dar nu bag mana in foc). Imi amintesc ca am mancat doua portii atunci, atat de incantat am fost. Imi amintesc parca pista de bob de acolo… adolescenta mea…

Dar totusi sa revenim la ciorba de burta si pentru ca acesta e subiectul pana la urma, nu amintirile mele adolescentine. Asa ca urmeaza reteta acestei delicatese:


Durata de realizare cca. 4 h.

Compozitie (ingrediente): o jumatate de kilogram de burta de vita, o jumatate de kilogiram de morcovi, telina, si patrujel (radacina), o ceapa mare sau doua mai mici, 6 catei de usturoi, un galbenus de ou, 150 ml smantana, 250 g oase de vitel, lamaie, otet, sare si piper dupa gust.

Mod de preparare a ciorbii de burta:
Se taie stomacul in 2-3 parti, se spala bine, se stoarce bine. (e bine sa fie lasat in apa peste noapte, apoi sa fie clatit in doua-trei ape, aceasta indepartand mirosul).

Se pune la fiert impreuna cu oasele de vitel, iar peste aproximativ doua ore se adauga legumele si zarzavatul. Se completeaza apa pentru a se compensa evaporarea (de aici putem sa reglam cat de densa dorim sa fie ciorba). Dupa ce burta s-a inmuiat, se strecoara continutul pastrand doar supa si se adauga burta taiata in fasii inguste si de circa 3 cm lungime (anumiti bucatari recomanda o lungime mai mare, dar va deveni problematic la mancat) ;). Se adauga usturoiul maruntit, se adauga otet si sare dupa gust. Se lasa sa fiarba si sa dea in clocot de cate ori.

Aceasta este retea renumitei ciorbe de burta. Poate parea complicat la prima privire, dar in momentul in care o pregatiti veti vedea ca este relativ simpla. Va dorim pofta buna si inainte sa termin acest articol vreau sa va reamintesc un mic secret: aveti grija ca sa curatati bine burta si sa o clatiti in mai multe ape.

Redactia stilfeminin.ro va doreste pofta buna si o ciorba de burta ca la mama acasa.
Te-ar putea interesa:
  • Ciorba de burta

    Ingrediente

    Un castron de supa concentrata de oase, ceva morcovi, ceva patrunjel, ar fi mers si o bucata de telina radacina, dar nu am gasit, usturoi, smantana, trei galbenusuri, hrean

  • Ciorba de legume

    Atunci cand iti doresti ceva simplu si usor de gatit, poti opta pentru o ciorba de legume.

  • Ciorba de pui a la grec

    Cand iti doresti o mancare calda care sa includa si carne de pui, iti recomandam ciorba de pui a la grec. Afli in continuare cum se prepara.

  • Ciorba de perisoare

    Daca iti este pofta de ceva gustos si usor de preparat, iti recomandam ciorba de perisoare. De ce ai nevoie?- 1 kg de carne tocata- 1-2 cepe- 2 ardei grasi- 2-3 rosii

  • Ciorba radauteana

    V-as propune o ciorba care mie sincer mi-a facut cu ochiul. Este vorba de ciorba radauteana . O prietena mi-a recomandat-o si trebuie sa recunosc ca am fost impresionata. Nu am cantitatile exacte, dar pentru ca este o reteta deosebita, am sa va dau doar ingredientele si va las sa va alegeti cantitatile singure, in functie de intuitia voastra gastronomica. :)

Mesaje (5) »
...
scris de MarinAlina82, January 19, 2008

este foarte buna ciorba de burta sau schembea cum i se mai spunea inainte de I Razboi Mondial.Prietenul meu ii place foarte mult si o considera o adevarata delicatesa, dar si un medicament dupa o noapte de petrecere cu mult alcool

...
scris de bursy, January 20, 2008

ustoroiul si otetul nu se pun la fiert in oala,numai cand se mananca impreuna cu smantana si patrunjel verde tocat.

...
scris de kyty, December 24, 2008

e foarte buna mmm

...
scris de vizitator, December 17, 2009

nici eu cand eram mik nu mancam aceasta ciorba. acum o gatesc si o mananc,dar nu pot spune ca mor dupa ea.fac mai mult pt. sotul meusau pt. musafiri.e mai bn iarna.sunt Luiza,29 ani-gl-


...
scris de Pop D., December 09, 2010

Daca la final taiati cubulete gogosari murati ( acri ) si adaugi ca acreala otetul din ei, o sa mincati o delicioasa ciorba de burta.

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii