Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

6 alimente care favorizeaza insomnia

Luni, 20 Septembrie 2010
6 alimente care favorizeaza insomnia
Foto: Hepta
Daca ai probleme cu somnul si in ultima perioada ai parte mai mult de nopti nedormite decat de odihna, este posibil ca si alimentele pe care le consumi sa fie vinovate. Afla care sunt cele sase elemente nutritive care iti pot alunga somnul, astfel incat sa le eviti, in special atunci cand ai parte de perioade lungi de insomnie.

1. Cofeina

Desi cofeina este un prieten bun ori de cate ori trebuie sa te trezesti de dimineata sau atunci cand vrei sa ramai treaza pana tarziu in noapte fiindca trebuie sa inveti pentru un examen dificil, cofeina nu iti da automat si energie. Desi cofeina ne da acea senzatie de alerta, ea este doar un stimulent. Iar in ceea ce priveste perioadele agitate, cu somn putin, cofeina trebuie eliminata total din ecuatie.

2. Mancarea picanta

Chiar daca aripioarele picante au un gust de neegalat atunci cand sunt consumate la o discutie cu un prieten sau in fata televizorului, efectele lor nu vor fi foarte placute atunci cand va veni timpul somnului. Tot ce inseamna ingrediente picante nu fac decat sa alunge capacitatea de a adormi pe timp de noapte. De aceea, daca agreezi alimentele picante, incearca sa le consumi cat mai devreme in timpul zilei, pentru a preveni o insomnie nedorita.

3. Carnea prelucrata sau afumata

Carnea prelucrata si cea afumata au un nivel ridicat de tiramina, substanta care odata ajunsa in creier alunga somnul si ne face sa fim alerti. In plus, aceasta carne nu este nici sanatoasa.

4. Alcoolul

Desi multi oameni folosesc alcoolul pentru a-i ajuta sa se relaxeze, acesta nu da voie organismului sa aiba parte de stadiile de somn profund. In plus, chiar daca vei adormi, dimineata nu te vei simti odihnita, ci obosita si cu o stare de rau.

5. Ciocolata cu lapte

Batoanele de ciocolata cu lapte contin tirozina, care se transforma ulterior in dopamina - un stimulent care provoaca agitatie si care te tine treaza pe timpul noptii.

6. Ceaiul de ginseng

Ceaiurile de plante sunt recomandate in general pentru un somn odihnitor, insa nu si cel de ginseng. Acesta te poate tine treaza si, desi unele persoane nu simt nici un fel de efecte negative in urma consumului de ceaiuri, altele au parte de insomnie si hipertensiune. De aceea, evita sa bei ceai de ginseng in special cu cateva ore inainte de a te duce la culcare.



Te-ar putea interesa:
  • Insomnia - Cum combatem insomnia

    Insomnia reprezinta o forma de tulburare a ciclului normal de somn, care se manifesta prin reducerea sau intreruperea lui repetata, ori prin lipsa de profunzime. Cauzele insomniei pot fi de ordin fizic, psihic sau fiziologic, insa multe dintre ele pot fi inlaturate cu ajutorul catorva metode simple.

  • 7 alimente care vindeca

    Multe dintre afectiunile usoare pot fi rezolvate simplu prin alimentatie: dureri de cap, de stomac, stari de stres -  toate isi au raspunsul in bucatarie. Cercetarile ne arata ca vitaminele, mineralele si cumpusii activi din anumite fructe, legume, chiar din ciocolata sau vin rosu, au un efect imediat si benefic asupra dispozitiei, sanatatii, greutatii si vietii noastre sexuale.

  • Alimente care lupta impotriva stresului

    Stresul reprezinta una dintre cele mai mari probleme ale fiecaruia dintre noi, cu atat mai mult cu cat tindem sa mancam excesiv din aceasta cauza. Tocmai de aceea putem lupta impotriva stresului tot pe cale culinara. Afla care sunt cele mai bune alimente care lupta impotriva stresului si care te ajuta sa fii mai sanatoasa si cu mai multa energie.  

  • Insomnia - cauze si remedii

    Insomnia este o tulburare a somnului caraterizata prin imposibilitatea de a adormi sau prin trezirea dupa o scurta perioada de somn (si eventual de mai multe ori in timpul noptii). Un adult sanatos ar trebui sa doarma in general 6-8 ore pe noapte iar copiii mai mult. Unele persoane au nevoie de mai putine ore de somn, dar astfel de cazuri sunt exceptii.

  • Migrenele favorizeaza atacurile cerebrale

    Femeile care au migrene cel putin o data pe saptamana prezinta de trei ori mai multe riscuri de a suferi un accident cerebral si/ sau cardiac fata de cele care nu au acest sindrom neurologic, potrivit unui studiu american, preluat de thisislondon.co.uk.

Mesaje (4) »
...
scris de sofia ocsana, September 25, 2010

Nu consum decat rar alimentele mentionate mai sus si totusi sunt multe nopti cu insomnii,pot fi si alte cauze in afara de cele mentionate mai sus?

...
scris de ciciobelo, October 05, 2010

Mai consum din alimentele mai sus redate, este foarte adevarat dar in schimb cafeaua mie personal imi provoaca somnolenta

...
scris de vasilicannnn,bj, January 27, 2012

Doriti sa scapati de kilogramele in plus?  V-ati saturat sa pierdeti bani si timp cu diete ineficiente? Ati încercat toate modalitatile de slabire si nu ati obtinut niciun rezultat? http://pill2012.wordpress.com/

...
scris de ania2, March 16, 2014

sal si eu am ce asi prblome cu somnu.ce sa fac?

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii