Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Valentino – Haute Couture toamna - iarna 2011/2012

Vineri, 08 Iulie 2011
Valentino – Haute Couture toamna - iarna 2011/2012
Sursa foto: Hepta
Un aer de tinerete si eleganta regala a adiat pe parcursul saptamanii modei de la Paris . Colectia prezentata de Valentino a fost la inaltime, ca intotdeauna.

Perfect echilibrata, formata din tinute cu o croiala simpla, destinate clientului amator de haute couture, colectia semnata Valentino a stat sub semnul unei pretioase decadente.

Designerii Maria Grazia Chiuri si Pier Paolo Picciolo au preluat conducerea casei de moda in urma cu doi ani si de atunci au incercat sa isi impuna incet, incet propria semnatura asupra stilului casei de moda. In aceasta colectie, acordul dintre vechi si nou a evidentiat o transformare radicala.

Prezentarea de moda a fost amplasata intr-un spatiu ce data din secolul 18, apartinand Baronului Rothschild.

Maria Grazia Chiuri si Pier Paolo Picciolo au reusit sa capteze esenta haute couture-ului, cu aceste texturi foarte luxoase executate impecabil.

Colectia
a fost inspirata de emigrantii aristocratici rusi, care au venit in Paris dupa Revolutie. S-au folosit croieli simple si curate, iar texturile au vorbit de la sine.  Texturi minunate precum catifeaua, brocartul cu fir din aur si dantela de Chantilly au fost prezentate in nuante pale de auriu, nude, bejuri care au accentuat senzatia de lejeritate si tinerete radianta.

valentino-hautecouture1.jpg
valentino-hautecouture2.jpg
valentino-hautecouture3.jpg
valentino-hautecouture4.jpg
valentino-hautecouture5.jpg
valentino-hautecouture6.jpg
valentino-hautecouture7.jpg
valentino-hautecouture8.jpg
valentino-hautecouture9.jpg
 


La fel ca si in colectia haute couture Dior , semnata de noul designer Bill Gayten, si in colectia Valentino de anul se observa o usoara schimbare de stil si un aer putin mai tineresc in comparatie cu ceea ce ne-au obisnuit veteranii marilor case de moda, John Galliano, respectiv Valentino.

Spre deosebire de colectia Dior, Maria Grazia Chiuri si Pier Paolo Picciolo au reusit sa mentina unitatea colectiei. Modelele au fost imbracate in materiale diafane, velururi si dantele, materiale semi transparente in nuante de nude. Bineinteles, nu a lipsit piesa emblema a brandului Valentino, celebra rochie rosie.

Siluetele diafane si eterice ale manechinelor te poarta in perioada modernista, britanica a secolului XX, perioada in care scriitoarea Virginia Woolf impresiona societatile literare cu scrierile sale. In special coafura manechinelor trimit la imaginea Virginiei Woolf pe care o regasim mai peste tot, acel coc usor neglije, prins la spate.

valentino-hautecouture10.jpg
valentino-hautecouture11.jpg
valentino-hautecouture12.jpg
valentino-hautecouture13.jpg
valentino-hautecouture14.jpg
valentino-hautecouture15.jpg
 


Asa cum timpul este relativ in romanele Virginiei Woolf, care se detaseaza de spatiul temporal prezent si aluneca intr-un alt spatiu, cel al memoriei, intr-un timp subiectiv, tot asa se face remarcata si in colectia Valentino o oarecare trecere spre un alt spatiu temporal. De fapt, asta a fost si intentia designerilor, o combinatie intre vechi si nou, trecut si prezent.

Manechinele au o frumusete ecleziastica, apoape casta si te invita la o plimbare prin manastirile calugarilor franciscani. Imbracate in materiale semi transparente, in nuante deschise par a fi niste foite de aur delicate desprinse de pe icoanele de pe peretii bisericilor.

Sunt volatile si relative, la fel ca timpul din romanele Virginiei Woolf. Cred ca se poate folosi acelasi termen, de impresionism psihologic, pentru a descrie colectia haute couture Valentino de anul acesta.

valentino-hautecouture16.jpg
valentino-hautecouture17.jpg
valentino-hautecouture18.jpg
valentino-hautecouture19.jpg
valentino-hautecouture20.jpg
valentino-hautecouture21.jpg
 




Te-ar putea interesa:
Mesaje (2) »
...
scris de movila alina mariana, July 19, 2011

valentio...finete,eleganta,stil...feminitate...intodeauna reuseste sa impresioneze...

...
scris de vizitator, August 25, 2011

inradevar, ....si normalitate!

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii