Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Tort cu fructe de padure

Miercuri, 03 Septembrie 2008
Tort cu fructe de padureOricat am tine la silueta noastra, este bine ca din cand in cand sa ne rasfatam cu cate un desert delicios. Propunerea noastra de azi este un minunat tort cu fructe de padure.

Tort cu fructe de padure

Ingrediente:

Pentru blat:
- 3 oua
- 80 g zahar
- 40 g faina
- 40 g amidon
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lingurita de praf de copt
- 10 ml ulei

Pentru crema:

- 200 g ciocolata alba
- 2 oua
- 60 g unt / margarina
- 40 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 200 g frisca

Aditional:
- 300 g fructe de padure congelate
- 200g frsica batuta


Mod de preparare:


Blat:

Se bat 3 oua albusuri spuma cu un praf de sare. Se bat in continuare, adaugand zaharul si zaharul vanilat. Apoi se adauga galbenusurile cu uleiul. Inglobati faina si amidonul impreuna cu praful de copt. Amestecati bine si puneti compozitia intr-o forma de tort cu hartie de copt. Se coace timp de 20 de minute la foc potrivit.

Crema:

Ciocolata si untul se topesc la bain marie, pana se obtine o crema. Se bat 3 prafuri de frisca cu 300 ml de lapte. Se bat cele 2 albusuri spuma, apoi se adauga ca la blat zaharul si zaharul vanilat. Se mai adauga galbenusurile, ciocolata topita si 200 g de frisca.


Se rastoarna blatul intr-o farfurie, cu fundul in sus. Se insiropeaza cu sucul scurs de la fructele de padure. Se pune un inel de tort in jurul blatului pentru a fi preparat mai usor. Se pune jumatate din crema preparata peste blat. Se adauga circa 250 g de fructe de padure deasupra tortului, iar restul se pastreaza pentru a decora tortul. Se pune apoi si restul de crema. Se tine la rece timp de 4 ore pentru a se intari crema. Apoi se orneaza cu frisca si fructe de padure.


Pofta buna!


Andreea - Ina Gartoi
Te-ar putea interesa:
  • Tort cu fructe si frisca la nunta regala

    Proaspat casatoritii William si Kate vor avea doua torturi la nunta. Este vorba de un tort cu frirsca si fructe, iar al doilea va fi cu biscuiti si ciocolata. Este o traditie britanica sa se serveasca prajituri cu fructe la nunti, iar Fiona Cairns un celebru designer de torturi, careia i-a fost incredintat tortul regal, este cunoscuta ca fiind foarte priceputa la astfel de torturi.

  • Tort de mere

    Ingrediente: 1 kg mere intregi curatate de coaja, fara cotoare si seminte, 5 oua, 1 cana zahar, 1 cana faina, 1 ceasca ulei, coaja de lamaie.

  • Tort de mere

    Ingrediente: aproximativ 12 mere, 10 linguri de zahar, 5 oua, 5 linguri de faina, 1 plic zahar vanilat, ¾ litri lapte, scortisoara, un cubulet mic de unt, visine (din compot), frisca

     

  • Tort Egiptean

    Ingrediente3 Foi :6 albusuri6 lg zahar3 lg faina120 g nuci macinate ( alune )Crema 1 :6 galbenusuri6 lg zahar340 ml lapte2 lg amidon alimentar ( faina )170 g untesenta de vanilie

  • Tort de orez

    Ingrediente:300 gr.orez1 litru lapte200 ml.apa250 gr.urda100 gr.smantana

Mesaje (1) »
...
scris de cc, October 02, 2008

cvcvcvcvcvcvcvcvcvcvcvcvcvcvcv

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii