Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Tort de gutui cu crema de vin

Miercuri, 02 Martie 2011
Tort de gutui cu crema de vinIngrediente

Blat:

150 g. unt,
150 g. zahar,
3 oua,
200 g. faina,
100 g. nuci,
75 ml. lapte,
2 lingurite praf de copt

Umplutura de gutui:

5 g. gelatina,
750 g. gutui,
250 ml. suc de mere,
80 g. zahar,
2 plicuri zahar vanilinat,
1 plic praf de budinca de vanilie.

Crema si decor:

10 g. gelatina,
250 ml. vin rose,
250 ml. suc de mere,
100 g. zahar,
2 lingurite coaja de lamaie rasa,
1 plic praf de budinca de vanilie,
500 ml. frisca,
100 g. alune pisate.

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 175 grade C. Se bate untul cu zaharul. Se macina nucile. Se inglobeaza, pe rand, ouale. Se amesteca faina cu nuci macinate si praf de copt. Se inglobeaza in compozitia de oua, impreuna cu laptele. Se aseaza intr-o forma tapetata cu hartie de copt:si se coace 35-40 de minute. Se curata gutuile si se taie felii. Se inabusa cu suc de mere, zahar si zahar vanilinat 8-10 minute. Se adauga praf de budinca. Se dizolva in aceasta compozitie gelatina. Blatul se unge cu aceasta compozitie si se da la rece 2 ore. Pentru crema, se prepara mai intai o budinca din praf de budinca, suc de mere, zahar, coaja de lamaie si vin. Se dizolva inauntru gelatina si se amesteca pana ce se raceste. Se inglobeaza 300 ml. frisca batuta, rezulta o crema delicioasa. Crema se aseaza peste gutui si se lasa la rece 3 ore. Se bat 200 ml. de frisca si se imbraca tortul. Se presara alune.


Te-ar putea interesa:
  • Tort de mere

    Ingrediente: aproximativ 12 mere, 10 linguri de zahar, 5 oua, 5 linguri de faina, 1 plic zahar vanilat, ¾ litri lapte, scortisoara, un cubulet mic de unt, visine (din compot), frisca

     

  • Tort Amandina

    Ingrediente

    Pentru blat* 6 oua* 200 gr zahar* 30 ml apa* 30 ml ulei* 20 gr cacao* 8 linguri faina* pt sirop:* 400 ml apa* 200 gr zahar* 2 plicuri capucino de ciocolata

  • Tort de mere

    Ingrediente: 1 kg mere intregi curatate de coaja, fara cotoare si seminte, 5 oua, 1 cana zahar, 1 cana faina, 1 ceasca ulei, coaja de lamaie.

  • Tort Egiptean

    Ingrediente3 Foi :6 albusuri6 lg zahar3 lg faina120 g nuci macinate ( alune )Crema 1 :6 galbenusuri6 lg zahar340 ml lapte2 lg amidon alimentar ( faina )170 g untesenta de vanilie

  • Tort de orez

    Ingrediente:300 gr.orez1 litru lapte200 ml.apa250 gr.urda100 gr.smantana

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii