Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Ciorba cu perisoare cu carne de vita

Marti, 26 Februarie 2008
Ciorba cu perisoare cu carne de vitaCiorba cu perisoare cu carne de vita este o ciorba specific romaneasca si foarte hranitoare.  Se iau 400 gr carne macra de vita, 200 gr carne cu os, zarzavaturi (un morcov, un patrunjel, un pastarnac, un leustean, o telina, o ceapa), 2-3 linguri de smantana, 1 ou ,1 lingura de orez, 500 ml bors,1 felie de paine, sare dupa gust .

Se pune la fiert carnea cu os avand grija sa fie indepartata spuma. Cand carnea este pe jumatate fiarta se adauga zarzavatul rase pe razatoare sau taiate marunt.

Separat se prepara perisoarele din carnea macra taiata in bucati, care se trece prin masina de tocat, impreuna cu felie de paine inmuiata in apa si bine stoarsa.

Se amesteca apoi carnea tocata cu oul, orezul bine spalat, patrunjelul tocat marunt pana se formeaza o pasta. Din pasta de mai sus se fac perisoare de marimea unor nuci, care se pun in ciorba.

Se fierbe totul cam 30 minute. Se adauga borsul, se lasa sa dea 2-3 clocote si la sfarsit se adauga leustean tocat marunt. Se poate adauga apoi, separat, in farfurie, o lingura cu smantana.


Marin Maria

Te-ar putea interesa:
  • Ciorba de perisoare

    Daca iti este pofta de ceva gustos si usor de preparat, iti recomandam ciorba de perisoare. De ce ai nevoie?- 1 kg de carne tocata- 1-2 cepe- 2 ardei grasi- 2-3 rosii

  • Sandwich cu carne de vita

    Sandwich-ul a devenit indispensabil din alimentatia noastra. La facultate, job sau in masina mereu consumam sandwich-uri, insa cumparate, nu preparate de noi.

  • Ciorba de burta

    Ciorba de burta – reteta ciorbei de burtaCiorba de burta este unul din felurile de mancare la care noi romanii ne entuziasmam urgent. Stiu ca sunt si multe persoane cand doar la auzirea acestui termen stramba din nas sa vada o lume intreaga ca mancarea unei ciorbe din stomac de vita este mult prea grosolana pentru o persoana asa de “delicata”. Nu vreau neaparat sa comentez, pentru ca sunt constient ca exista si persoane nefitzoase, dar care pur si simplu nu agreaza gustul. Si cum gusturile nu se discuta, am sa trec direct la publicarea acestei retete. Publicam reteta ciorbei de burta pentru cei si cele pentru care ciorba de burta reprezinta o delicatesa, eventual si o amintire ramasa in mugurii gustativi de acasa, de la mama.Din pacate recunosc ca mama mea nu a gatit asa ceva cand eram mic, si prima data am dat peste ceea ce a devenit mai tarziu una din ciorbele mele favorite intr-unul din restaurantele din Sinaia. Parca era Cabana Schiorilor (dar nu bag mana in foc). Imi amintesc ca am mancat doua portii atunci, atat de incantat am fost. Imi amintesc parca pista de bob de acolo… adolescenta mea… Dar totusi sa revenim la ciorba de burta si pentru ca acesta e subiectul pana la urma, nu amintirile mele adolescentine. Asa ca urmeaza reteta acestei delicatese:

  • Ciorba de legume

    Atunci cand iti doresti ceva simplu si usor de gatit, poti opta pentru o ciorba de legume.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii